Lviv Gezi Rehberi

Ukrayna’nın batısında yer alan Lviv, Avrupa’ya en yakın şehri olarak anılır. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne de dahil edilen şehrin Rynok Square bölgesine geldiğiniz andan itibaren karşılaştığınız mimari sizi klasik Avrupa şehirlerinde olduğu gibi Orta Çağ zamanlarına götürüyor. II. Dünya savaşı zamanında Polonya halkının yaşadığı bir şehirken, savaş sonrası Polonya’nın batıya kaydırılmasıyla Ukrayna topraklarına katılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından son yıllarda pasaport dahi istemeyen ülke’ye çipli kimlik kartı ile seyahat edebilirsiniz.

Lviv’de Gezilecek Yerler

Lviv Gezi Rehberi

Büyük Moğol İstilası sırasında işgal edilen ülke, Kiev dahil birçok şehri tamamen yok etmiş. 140 yıl sonra Leh devletinin saldırıları sonucunda ülkenin yönetimi Lehistan Krallığına geçmiştir. Egemenlikleri altında bulunduğu dönemde Polonya kralları kentin gelişimine önem vermiş. Bunun en önemli göstergesi II. Kasimir’in emriyle 17. yüzyılda açılan Lviv Üniversitesi diyebiliriz.

1654 yılında 30 yıl savaşları olarak adlandırılan Polonya – Rusya Savaşı başlamıştır. Bu savaştan galip gelen Rusya tarafı Ukrayna yönetimini ele geçirmiştir. Sovyet Lider Joseph Stalin’in politikaları sonucunda 1932 yılında çıkan kıtlıkta 7 milyon insan ölmüştür. Halktaki hoşnutsuzluk nedeniyle isyanlar çıkmış ve bunun sonucunda Stalin’in emirleri doğrultusunda toplu infazlar ve sürgünler başlamıştır. II. Dünya Savaşında Almanya, Barbarossa Harekatı kapsamında Ukrayna’yı ele geçirmiş ve halkın desteğini almıştır.

II. Dünya Savaşının seyrinin değişmesiyle tekrar Ukrayna’ya giren Kızıl Ordu, Nazileri destekledikleri gerekçesiyle şehir’de yaşayan Ukraynalı, Kırım, Tatar ve Türkleri Sibirya’ya sürgüne göndermiştir. Bu insanların birçoğu soğuk hava şartlarında Sibirya’ya ulaşamadan vagonlarda donarak ölmüştür. 1918’de Çarlık Rusya’sının yıkılmasından sonra bağımsızlık ilan edilmiş ve Ukrayna Halk Cumhuriyeti ismi alınmıştır.

Lviv gezi rehberi hakkında kısaca söyleyeceklerim bu kadar. Daha fazlasını ve en popüler mekanları “Lviv Gezilecek Yerler Listesi“ başlıklı yazılarımda bulabilirsiniz.

Lviv Gezi Rehberi

Lviv’de Ulaşım

Lviv Havaalanı

Türkiye’den Lviv şehrine ulaşım çeşitli havayolları tarafından sağlanmakta. Lviv’e ulaşmak için ortalama 2 saat uçak yolculuğu yapmak gerekir. Pegasus ve Türk Hava Yolları  bu rota için en ideal seçenekleri sunuyorlar. Lviv Havaalanı çok büyük olmamasına rağmen Batı Ukrayna’nın en işlek havaalanı olarak kabul edilir.

Lviv Havalimanı şehir merkezine 7 kilometre uzaklıkta yer alıyor. 18 farklı havayolu şirketi havalimanında aktif olarak hizmet vermekte olup, iç ve dış hat uçuşlarla beraber toplamda 32 farklı destinasyona uçuşlar düzenlemektedir. Lviv Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım otobüs, troleybus, taksi ve tramvaylar ile sağlanmaktadır.  Şehir merkezine 06:10-22:15 saatleri arasında hizmet veren Troleybus ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Dilerseniz 48 ve 138 numaralı otobüslerle ile de şehir merkezine ulaşım sağlayabilirsiniz.

Lviv’de Ulaşım hakkında kısaca söyleyeceklerim bu kadar. Daha fazlasını ve şehir içi Ulaşım hakkında “Lviv Havaalanı Ulaşım Rehberi“ başlıklı yazımda bulabilirsiniz.

Lviv Gezi Rehberi

Lviv’de Gezilecek Yerler Haritası

Lviv’de Gezilecek Yerler Haritası

Seyahat öncesi Google Map üzerinden Lviv offline haritasını indirin. Her zaman söylediğim gibi ”Güzel bir seyahat güzel bir plan ile başlar.” Lviv şehrinde görülmesi gereken yerleri sizin için listeledik. Yukarıda belirlemiş olduğumuz Lviv cazibe noktaları’nın büyük çoğunluğu Rynok Square bölgesinde bulunmakta. Haritada bulunan noktaları, kendinize göre düzenleyebilir ve plana uygun konaklama seçtiğinizde geziniz daha eğlenceli olacaktır.

Lviv’de Gezilecek Yerler Haritası hakkında kısaca söyleyeceklerim bu kadar. Daha fazlası ve tek tıkla haritayı indirmek için “’Lviv Gezilecek Yerler Haritası“ başlıklı yazıma göz atın.