Bali Gezi Rehberi
Yüzyıllar boyunca tarımın ön planda olduğu Bali, günümüzde turizm trendleri ile ön plana çıkmakta. Özellikle egzotik meyveleri, eşine az rastlanan güzellikteki plajları ve her yıl çok sayıda turisti ağırlayan dünya üzerinde en çok ilgi gören destinasyonlar arasında yer alıyor.
Ubud’da geçen Ye, Dua Et, Sev filminin dünya çapında patlamasının ardından büyük bir turizm trendi başlamış. Yaklaşık 4.5 milyonu aşkın insanın yaşadığı dünyanın en önemli adaları arasında gösterilmekte. Hala aktif olan Agung yanardağı 3.142 metre yüksekliğiyle Bali’nin zirvesi konumundadır.
Bali’de Gezilecek Yerler
Bali tarihi M.Ö. 2000 yılına dayanır. Tanrılar adası olarak anılan ve Endonezya’nın diğer yerlerinden daha farklı bir kültüre sahip. Endonezya’nın genelinde halk Müslüman olmasına rağmen Bali halkı Hindu inanışına sahiptir. Dinlerine çok bağlı olan bu topluluğun kültürleri de bu inanış üzerine şekillenmiş durumda.
16. yüzyıla kadar Hint ve yerel güçler tarafından yönetilen Bali adası bu tarihten itibaren Hollanda yönetimi altına girmiştir. 20. yüzyıla kadar Hollanda yönetiminde kalan Bali adası, Endonezya’nın II. Dünya Savaşı sonrası dönemde bağımsızlığını kazanmasıyla birlikte bu ülkenin bir parçası oldu.
1920’lerde Royal Dutch Steam Packet Company’nin yerel sanatları ve el işlerini görmeleri için turistleri buraya getirmesiyle başladı. Kısa bir sürede Charlie Chaplin ve Miguel Covarrubias gibi ünlü isimlerin adaya akın etmesiyle Bali tanınmış bir kültür merkezi olmaya başladı.
Bali’ye olan talep sürekli artıyor ama adaya uluslararası uçuşların olmaması insanların adaya ulaşımını oldukça güçleştiriyordu. Ngurah Rai Havaalanı açıldığında ise Bali çok hızlı bir şekilde dönüşüm geçirmeye başladı.
Bali gezi rehberi hakkında kısaca söyleyeceklerim bu kadar. Daha fazlasını ve en popüler mekânları “Bali Gezilecek Yerler Listesi“ başlıklı yazılarımda bulabilirsiniz.
Bali Gezi Rehberi
Bali’de Ulaşım
İstanbul’dan Bali adasına aktarmasız uçuş sadece Türk Hava Yolları tarafından günlük sefer ile yapılmakta. Singapore, Emirates ve Qatar gibi havayolu şirketleri ile aktarmalı olarak İstanbul’dan ulaşım sağlayabilirsiniz.
Bali’de trafiğinde ilerleyebilmemiz için herhangi bir kural yok. Bir de buna tek yönlü soldan akan daracık yolları aynı anda kullanmaya çalışan motosikletli arkadaşlar da eklenince tam bir curcuna ortamı başlıyor. Tüm bu karmaşanın ortasında karşıdan karşıya geçmek isterseniz eğer biraz zorlanıyorsunuz.
Şehir içi ulaşımda her yere ulaşabileceğiniz toplu taşıma araçları bulunmuyor. Özellikle trafik engeline takılmak istemiyorsanız günübirlik motosiklet kiralamanızı tavsiye ederim. Yok ben motosiklet kullanamam diyenler içinde Grap başta olmak üzere uygulama taksilerini tavsiye ederim.
Bali’de Ulaşım hakkında kısaca söyleyeceklerim bu kadar. Daha fazlasını ve şehir içi Ulaşım hakkında “Bali Havaalanı Ulaşım Rehberi“ başlıklı yazımda bulabilirsiniz.
Bali Gezi Rehberi
Bali’de Gezilecek Yerler Haritası
Bali’ye geldiyseniz görmeden dönülmeyecek yerleri sizin için listeledik. Haritada görüldüğü üzere gezilecek önemli noktalar ada geneline yayılmış durumda. Gezinize yön verirken bu önemli bilgili ile hareket etmenizi tavsiye ederim. Konaklama tercihinizi gerekiyorsa 2 farklı bölgede yapabilir veya gideceğiniz bölgelere göre günlük planlamalar yapabilirsiniz.
Bali’de Gezilecek Yerler Haritası hakkında kısaca söyleyeceklerim bu kadar. Daha fazlası ve tek tıkla haritayı indirmek için “’Bali Gezilecek Yerler Haritası“ başlıklı yazıma göz atın.
Siz de fikrinizi belirtin